Regler

 • Mopeder får ABSOLUT inte förvaras i förråd och cykelrum p.g.a. brandrisk
 • Laddning av elsparkcyklar mm. läs särskilt avsnitt längre ned på sidan.
 • Skateboardåkning är inte tillåtet inom vårt område.
 • Rastning av hundar är inte tillåtet på gården.
 • Tänk på att inte störa dina grannar med för högt ljud på TV, stereo eller radio.
 • Bada eller duscha inte regelbundet efter klockan 22.00.
 • Vill man ha fest hemma eller man vet om att det kommer att bli störande ljud under någon kväll, förvarna då dina grannar om detta.
 • Rökförbud gäller i alla allmänna utrymmen, t ex trapphus, tvättstuga, relaxavdelning etc.
 • Grillning på balkongerna är förbjuden men el-grill får användas. Det finns grill avsedd för kol nere i vår fina pergola. Läs mer under ”Pergola” i menyn ”Om föreningen”.
 • Ventilationen i våra hus fungerar enligt principen självdrag. För att denna skall fungera tillfredsställande bör alla friskluftsventiler i fönstren (i fönstrens överkant) vara öppna. Vid eventuell installation av frånluftsfläktar i ventilationskanalerna måste kanalerna provtryckas avseende funktion och täthet. Övriga upplysningar se under rubriken “Ventilation”.
 • Föreningen har bekostat brandvarnare till samtliga lägen­heter. När batteriet till brandvarnaren behöver bytas ska bostadsrätts­innehavaren själv ombesörja detta. När det är dags att byta batteri varnar brandvarnaren med korta pip.

Ladda elsparkcykel, elcykel och liknande i lägenheten

Elsparkcyklar mm. drivs av litiumjon batterier och om dessa börjar brinna (vilket blir explosionsartat förlopp) så sprids en giftig gas. Ett trasigt batteri kan även explodera och alla som befinner sig i hemmet måste ta sig utomhus omedelbart och sedan larma 112.

MAN får ALDRIG ladda under natten eller utan uppsikt!!!

Kan jag ladda på balkongen? Nej. Det ska vara helt torrt där du laddar och utomhus är det ofta fuktigt, det får heller inte vara för varmt eller kallt. Om batteriet utsätts för extrema temperaturer eller mekanisk påverkan kan det ta skada. Ett skadat batteri kan leda till så kallad termisk rusning vilket enkelt betyder att batteriet värmer sig självt och brandrisken är stor

Övernattningslägenhet

Bokning måste ske för att man ska kunna nyttja övernattningslägenheten. Detta görs på samma skärm som tvättider bokas, alltså vid tvättstugorna.

Bokas per dygn, 13:00 – 12:00 påföljande dag.

Avgift: 200:- första natten och resterande 100/natt.

Inloggning till info- & bokningsskärmen: Inloggning görs med avläsning av passerbrickan vid symbolen på info- & bokningsskärmen, varpå bokningssidan automatiskt öppnas.

Inloggning till internetbokning: Surfa till 95.209.140.133 med valfri webbläsare. Användarnamn: Ditt tagg/blipp nummer. Lösenord: 1234

Ordningsregler finns uppsatta i lokalen.

Föreningslokal

Bokning måste ske för att man ska kunna nyttja föreningslokalen. Detta görs på samma skärm som tvättider bokas, alltså vid tvättstugorna.

Inloggning till info- & bokningsskärmen: Inloggning görs med avläsning av passerbrickan vid symbolen på info- & bokningsskärmen, varpå bokningssidan automatiskt öppnas.

Inloggning till internetbokning: Surfa till 95.209.140.133 med valfri webbläsare. Användarnamn: Ditt tagg/blipp nummer. Lösenord: 1234

Det är gratis att låna föreningslokalen för medlemmar men den måste ALLTID bokas i förväg. Ordningsregler finns uppsatta i lokalen.

Försäkring

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som gäller för alla bostadsrättsinnehavare. För den enskilde bostads­rätts­innehavaren räcker det att teckna en vanlig hemförsäkring utan bostadsrättstillägg.

Förändring i bostaden

Planerar du att bygga om i din lägenhet?  Gå då till ”Mitt Riksbyggen” och läs mer. Eventuellt måste du ansöka om tillstånd från Styrelsen beroende på vad du avser att göra. Det framgår av dokumentet som du hittar  under ”Blanketter” och ”Begäran om tillstånd för ändring i lägenheten”

Balkongskydd

Färgen på balkongskydd ska vara marinblått eller vinrött, beroende på färg på fönsterkarmar och dessa färger är standard för hela föreningen. För att få enhetligt utförande är inga andra färger tillåtna.

Förbud mot olja och matfett i avloppet

Tänk dig att du har låtit en stekpanna med baconflott stå och svalna. Det tar inte lång tid innan fettet stelnar. På precis samma sätt beter sig fettet när man häller det i avloppet. Det kan leda till problem i ledningarna. Fettet kan fastna i både avloppsrör och vattenlås och orsaka allvarliga proppar.

Lagkravet om separat insamling av matavfall inkluderar också matfett och olja, och betyder att inget fett får hällas ut i avloppet. Matfett ska sorteras ut som matavfall eller lämnas till återvinningscentral.

Hur ska jag göra? I stället för att hälla fettet direkt i avloppet kan du använda en bit hushållspapper för att torka ur stekpannan, eller kastrullen. Hushållspappret läggs i sin tur i påsen för matavfall. Låt gärna fettet stelna, så att det är lätt att skrapa ur och slänga i matavfallet.

Rör det sig om större mängder fett – exempelvis gammal frityrolja – lämnas det till återvinningscentralen, får inte lämnas i vårt miljörum. Du kan hälla det i en plastflaska eller mjölkförpackning med kork på för enklare hantering. I miljörummet finns det blå trattar i en kartong som är avsedd för att ni lättare ska kunna hälla fettet i en PET flaska.